torstai 19. syyskuuta 2013

Projektin loppu ja uuden alku


Projektin loppu 6.9.2013
Uuden alku 16.9.2013
Olin kuuntelemassa johtamani yrityksen (Biometa Finland Oy) hallituksen jäsenen väitöstilaisuutta Oulun yliopistolla 6.9.2013. Väitöstilaisuus meni näin maallikon mielestä hyvin - vastaväittelijä kysyi ja väittelijä vastasi asiantuntevasti ja perusteellisesti - ja kenelläkään ei ollut huomauttamista väitöskirjasta.

Tilaisuuden jälkeen pohdimme Samuli Pohjamon kanssa, miten tämänkin väitöskirjan anti saataisiin muutettua työpaikoiksi Suomessa ja kannattaviksi kansainväliseksi yritysliiketoiminnaksi - ja siinä onkin suomalaisessa yrittämiseen ja tuotekehitykseen liittyvässä asenneilmastossa ja politiikassa nopean muutoksen paikka.

Alla olevassa kuvassa väittelijä on muuttamassa väitöskirjan sisältöä todella energiatehokkaaksi omakotitaloksi perheelleen. Rakennushanke on erittäin mielenkiintoinen - hankkeesta lisää myöhemmin.

3 kommenttia:

  1. Yrittäjän perusturva ensin kuntoon. Tilanne on Suomessa nyt seuraava: Yritys-konkurssi-20 vuoden velkavankeus-homma ohi. Viisaammat tekevät näin: Ensin kaikki omaisuus muiden nimiin, sitten asunto Virosta, pankkitilit ja pöytälaatikkoyhtiö kaiken varalta. Sitten vasta yritys-konkka-velkavankeus- ja maastamuutto ja heti. Jotta porukka säilyisi täällä ja alkaisi yrittämään, niin henk.kohtaisen konkan jälkeen pöytä puhtaaksi ja luottotiedot myös, muuten elämiselle ei mitään mahiksia. Tämä vaatii lainmuutoksen ja asian ymmärtämisen, muuten on aivan turha jauhaa koko yrittämisestä. Nimimerkillä kokemusta omaava

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet täysin oikeassa. Lisäksi yhtiöiden verotus on saatava Viron mallin mukaiseksi.

      Poista
  2. Lueskelen parhaillaan Erkki Aurejärven kirjaa Kovaa peliä. Antaa hyvän kuvan suomen oikeuslaitoksesta ja istuvista tuomareista. Suosittelen myös Alinan luettavaksi.

    VastaaPoista