torstai 19. heinäkuuta 2012

Ötökkäasiaa ja rauhallista kesänviettoa

Hankittiin viime kesänä mökille Mosquito Magnet (Patriot-malli) itikoiden ja mäkäräisten karkoittamiseksi. Nyt laite on toista kesää käytössä, ja täytyy kyllä todeta, etta on todella tehokas laite ja hintansa arvoinen laite. Vaikka me olemmekin tottuneet ötököihin, niin joinakin kesinä ulkona oleminen pahimpina hyttys- ja mäkäräisaikoina oli yhtä tuskaa. Nyt voimme olla rauhassa pihalla, eikä ötököistä ole enää harmia.

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Tavoitteena Kebnekaisen sydtoppen 2

Kirjoitelin pari vuotta sitten kipaisevani tänä kesänä parissa kolmessa päivässä Kebnekaisen huipulla. Käynti jää aikomukseksi tältä kesältä - kunto on huonompi kuin pari vuotta sitten, ja muutenkin aika on kortilla kaikenlaisten todellisten ja itseaiheutettujen kiireiden vuoksi. Mutta ensi kesänä toteutan varmasti haaveeni - olen nimittäin saanut houkuteltua reissukaveriksini nuoremman tyttäreni ja hänen poikakaverinsa. Kesäloma alkaa reilun viikon päästä, ja silloin aloitan fyysisen valmentautumisen ensi kesän kiipeilykoitokseen - ja nyt en varmasti anna periksi.

Stubain huipulta maisema Italiaan päin















Yksi huiputus on tullut kuitenkin tälle vuodelle tehtyä - käytiin tyttären luona Itävallassa, ja sillä reisulla huiputettiin Stubain jäätikön korkein kohta eli hieman yli 3000 metriä.